Snabbladdningsstationer

Leksand_Snabbladdare__DE_Bil.jpg

Klimatklivet gör skillnad. Tillsammans med Malungs Elnät, Dalakraft och Delta Energy Systems har Dala Energi driftsatt två snabbladdningsstationer i Leksand och Rättvik.

Måndag den 20 juni 2016 driftsattes snabbladdningsstationerna, som är de näst största effektmässigt (100kW) för laddning av elbilar, bara Teslas stationer har högre effekt (120 – 160kW). Laddstationerna är försedda med både AC typ 2 43kW, CCS och CHAdeMO. Just nu pågår en upphandling av betallösning för dessa stationer, mer om detta kommer under hösten 2016.

Det huvudsakliga syftet med satsningen "Klimatklivet" är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Naturvårdsverket satsar därför på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta och i mitten av december 2015 beviljades klimatinvesteringsstödet på totalt 1 miljon kronor till Dala Energi AB.

 – Hela processen från start av projektet till nu snart drifttagning har varit en tuff utmaning för oss. Laddinfrastruktur är något som vi jobbat hårt med under en tid och för det gjort noggranna analyser av omvärlden. Detta genom att hämta in information från olika workshops och seminarier runt om i landet men även från projekt utomlands. Tack vare mycket gott samarbete internt och i projektet Elbil Dalarna har vi löst många frågor efter vägen. Vi har också haft ett mycket gott samarbete med både Rättvik och Leksands kommun och Bilkompaniet i Leksand kring placering av stationerna.

Robert Nilsson, arbetschef affärsenhet Elnät på Dala Energi.

Mer information om snabbladdningsstationerna

● På uppladdning.nu kan man läsa recensioner om stationerna i Leksand och Rättvik.

● SVT har även gjort ett inslag om stationerna.

Broschyr

Teknisk specifikation

Bilder

Rattvik_snabbladdaren.jpg Rattvik_snabbladdaren_2.jpg

Tre_bilar_2.jpg Snabbladdaren_Leksand.jpg  

Tre_bilar.jpg Knappar.jpg Knappar2.jpgx
Vad kan vi hjälpa dig med?