Vilka tjänster kan jag beställa?

Fiber från Dala Energi - Vilka tjänster kan jag beställa? - ctl00_cph1_imgMain

Raka spåret till dina fibertjänster

Qmarket byter namn till Zmarket


– Zmarket är Zitius beställningsportal i det öppna och operatörsneutrala fibernätet. Man kan se Zmarket som en godisaffär där du kan plocka det du vill ha, både som privatkund och företagskund. Det är ett enkelt och lättöverskådligt sätt att jämföra och beställa tjänster. Tidigare fick kunderna ett brev med tjänsteleverantörer hem till brevlådan. Man fick själv kontakta dem och beställa bredband, telefoni och TV. Det kan man fortfarande göra, men det är enklare och snabbare via Zmarket. Behöver man hjälp med beställningen går det bra att ringa vår oberoende bredbandsrådgivare.

Zitius står bakom Zmarket, men vad är det företaget gör?

– Zitius huvudaffär är att se till att det blir "liv i fibern", som människor kan nyttja. Vi har det bredaste tjänsteutbudet inom TV, telefoni och bredband av alla. Vad är det då kunden vill ha? Jo, "fiberfart", det vill säga snabbhet. Att till exempel kunna se vilka TV-program jag vill, när jag vill det. Fiber kan ge dig allt det du vill ha, snabbt och flexibelt. Vi står även för hårdvaran som behövs, delvis beroende på den tekniska utrustning som nätoperatören har. Det betyder att vi måste ha utrustningen som behövs för att knyta ihop tjänsterna från olika tjänsteleverantörer. Ibland har de olika teknik för exempelvis TV-sändningar och vi behöver tekniken för att få in allt i TV-jacket i hemmet.

Vilka tjänster kommer vi att se i framtiden?

– Det är mycket fokus från vårdsektorn, kommuner och landsting är intresserade. Några områden är larm och omsorg, säkerhet och nyckelhantering, rörelse- och videoövervakning samt telehälsa och telemedicin. Tänk dig att läkaren kan kolla blodtryck, puls och EKG på distans. En fantastisk möjlighet för framtidens välfärdssamhälle.

Qmarket_banner.jpg


Rollerna i Dala Energi Fibernät

Tjänsteoperatör/tjänsteleverantör:
Den du får fakturan för bredband, telefoni och TV ifrån. Det är din tjänsteleverantör du ska kontakta vid eventuella driftproblem. 

Kommunikationsoperatör:
Zitius e
rbjuder utrymme i fibernätet till tjänsteleverantörerna. Zitius har normalt sett ingen direktkontakt med privat- eller företagskunder. 

Nätoperatör:
Dala Energi är rälsen som fibertåget rullar på, det vill säga den som har grävt ner fiberkabeln och äger fibernätet. Dala Energi ansvarar för att fibernätet fungerar men har inget med tjänsterna att göra.


x
Vad kan vi hjälpa dig med?