Våra fiberområden

20130925_094146.jpg

Här kan du läsa om redan anslutna områden till Dala Energi Fibernät och aktuella områden under 2016-2017. Vi levererar fiber till områden i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Vi har en utbyggnadsplan för alla byar i vårt område för att nå de nationella målen om fiberanslutning. Snart knackar vi på i byn hos dig.  

Läs mer om hur en fiberanslutning går till "Vägen till fiber". 


För beställning kontakta kundservice på 0247 - 738 20 eller mejla info@dalaenergi.se.

– Bredbandsmålet innebär att 90 procent av alla hushåll ska ha tillgång till snabbt bredband till 2020. För att nå dit behövs stora investeringar och att alla aktörer hjälps åt, säger Mikael Ek, Svenska Stadsnätsföreningen www.ssnf.org.

Dala Energi bygger infrastrukturen som behövs, gräver ner fiberkabeln, informerar, marknadsför och fungerar som kundkontakt i allt som rör din fiberinstallation.  

Med en fiberanslutning till Dala Energi Fibernät blir det fritt fram på din digitala motorväg.
 

Hitta information om ditt område i menyn.


Följ vägen till färdig fiber i ditt område. 
Tidplan för grävning, villaprojektering, fiberblåsning, anslutning. Hitta ditt område här.

Fiberoptik är en obegränsad och överlägsen kommunikationsteknik som skapar möjligheter – och sänker dina kostnader. Vi pratar om prestanda utan begränsningar, som uppgraderar den digitala värld du känner idag och dessutom säkrar de behov som följer dig och ditt boende i framtiden. Du får dessutom en fastighet som ökar i värde.

I en fiberkabel sker dataöverföringen med optiska ljuspulser istället för med elektriska pulser, som i telenätets koppartrådar. Jämfört med bredband via telefonlinjen (t.ex. ADSL), där kvaliteten och hastigheten främst beror på avståndet till telestationen och antalet användare, är fiberoptik mindre känsligt och har i princip en obegränsad överföringskapacitet. 

Med fiberanslutningen kan man förenklat säga att du får en enda väg in för TV, bredband och telefoni. Du kan även få möjlighet till tjänster som t.ex. bevakning, fjärrstyrning, energiövervakning av ditt hem, larm eller vårdtjänster. 

 

x
Vad kan vi hjälpa dig med?